Biuro prasowe

Pyszne, rozgrzewające dania na zimowe dni!

Kategorie :  Buliony , Kulinaria , Zupy , Pomysł na
    Podziel się na:
    Podziel się na: 

Gdy zima trwa w najlepsze szukamy wszelkich sposobów na to jak radzić sobie z zimnem i mrozem. Nie zawsze jednak ciepła kawa wypita w biegu, czy gruby sweter są w stanie skutecznie rozgrzać nasz organizm… Zaraz po powrocie do domu z zimowego spaceru czy pracy warto, więc przygotować pyszny i aromatyczny posiłek, który sprawi, że pogoda za oknem stanie się już tylko wspomnieniem! Jak to zrobić i jakie dania wybrać podpowiada marka WINIARY.

  • Krajanka Warzywna WINIARY - to doskonale znany z domowej kuchni smak przecieru z pomidorów i marchewki, wzbogacony kompozycją aromatycznych przypraw i innych składników. Dzięki Krajankom już nie musisz obierać i długo gotować warzyw, aby podać rodzinie pyszny i pożywny kapuśniak!
  • Rosół drobiowy WINIARY - to doskonale znany smak jak z domowej kuchni – bez niego trudno wyobrazić sobie niedzielny obiad w rodzinnym gronie. Sprawdzi się, jako baza nie tylko różnorodnych zup, ale także wielu innych potraw. Można wykorzystać go do przyrządzenia delikatnych kasz, makaronów i ryżu. Niezależnie, czy są głównym składnikiem potraw, czy występują na talerzu, jako dopełnienie dania, będą smakowały wyśmienicie. I nie potrzeba już żadnych dodatkowych przypraw!
  • WINIARY POMYSŁ NA… chłopski garnek - swój wyjątkowy smak zawdzięcza m.in. unikalnej kompozycji warzyw i ziół, czyli składników dobrze znanych w każdej kuchni. Danie zawiera warzywa i kiełbasę, dzięki czemu jest pożywne i sycące, a dodatkowo łatwe w przygotowaniu. To sprawia, że idealnie nadaje się na codzienny obiad czy kolację.
  • Sugerowana cena detaliczna produktu:

Krajanka Warzywna WINIARY – ok. 3,09 zł
Rosół Drobiowy WINIARY – ok. 1,80 zł
WINIARY POMYSŁ NA… chłopski garnek – ok. 2,60 zł

Gdy nasi bliscy wracają zmarznięci do domu po ciężkim i długim dniu w pracy, czy w szkole z pewnością ucieszą się, gdy powitamy ich ciepłym posiłkiem. Idealną propozycją na takie dni będzie pyszny i rozgrzewający kapuśniak z kiszonej kapusty, dzięki któremu w naszej kuchni zagości aromatyczny zapach. Pachnie nie tylko kiszoną kapustą, ale również smacznym wywarem mięsnym. Jeżeli masz ochotę na naprawdę gęsty kapuśniaczek, możesz dodać do zupy więcej ziemniaków. Do jego przygotowania potrzebować będziemy: Krajankę warzywną WINIARY, wywar mięsny, kapustę kiszoną, 4 ziemniaki i pieprz. Na początek kapustę kroimy na drobno, przekładamy do garnka, zalewamy szklanką wody i gotujemy przez około 30-40 minut aż do miękkości. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy 2 litry wcześniej przygotowanego wywaru mięsnego, dodajemy ziemniaki i gotujemy około 10 minut do miękkości. Następnie dodajemy kapustę i zawartość Krajanki warzywnej WINIARY. Gotujemy wszystko razem przez 2-3 minuty i zestawiamy z ognia. Teraz wystarczy tylko nalać zupę do talerzy i cieszyć się ciepłym posiłkiem!


Pyszną alternatywą na rozgrzewające zimowe danie w chłodny dzień może być także aromatyczna zupa curry, z ryżem i groszkiem. Smakuje wybornie, ugotowana na esencjonalnym Rosole drobiowym WINIARY, z dodatkiem śmietanki, posypana świeżym, pachnącym koperkiem. Możemy ugotować ją w wersji łagodnej lub ostrej, w zależności od wybranej mieszanki curry. Przygotowania rozpoczynamy od rozpuszczenia 2 kostek Rosołu drobiowego WINIARY w 1l wrzącej wody. Następnie umyty, pokrojony w kostkę i podsmażony na maśle filet kurczaka (200g) dodajemy do zupy i gotujemy około 10 minut. Po upływie tego czasu do garnka dodajemy 2 łyżki groszku konserwowego, pół szklanki ugotowanego ryżu, 2 łyżeczki curry oraz 2 łyżki śmietany wymieszane z 1 łyżką mąki, zupę zagotowujemy. Możemy udekorować ją plasterkami limonki lub... niewielkim kwiatem kopru. Po takim daniu z pewnością żadna temperatura nie będzie nam straszna!


Na rozgrzewający obiad w chłodne dni możemy przyrządzić także wyjątkowe danie jednogarnkowe - garnek chłopski. Aby przyrządzić ten pożywny posiłek wystarczy kiełbasę pokroić w półksiężyce, ziemniaki w średnią kostkę, paprykę w kostkę, a kapustę poszatkować. Później w głębokiej patelni lub garnku na gorącym oleju lekko podsmażamy kiełbasę, dodajemy paprykę i smażymy razem kilka minut. Następnie dodajemy jeszcze ziemniaki i kapustę i wszystko razem dokładnie mieszamy. WINIARY POMYSŁ NA... chłopski garnek rozprowadzamy w 400 ml wody, zalewamy nim całe danie, zagotowujemy i dusimy pod przykryciem na średnim ogniu ok. 20 - 25 min (do miękkości ziemniaków), od czasu do czasu mieszając. Smacznego!


Po więcej pomysłów na rozgrzewające zimowe potrawy zapraszamy na www.winiary.pl.

WINIARY to marka, która od lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują współczesne panie domu do przygotowywania najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, majonezy, buliony, sosy, Pomysły na…, dania instant, przyprawy, galaretki, kisiele czy budynie – w sumie ponad 230 różnych produktów kulinarnych WINIARY, które pozwalają w szybki i prosty sposób przyrządzić posiłek. Na stronie www.winiary.pl panie domu znajdą przepisy oraz inspiracje kulinarne na każdy dzień. Produkty marki WINIARY rokrocznie zdobywają liczne nagrody przyznawane przez konsumentów i detalistów. W 2011, 2012 oraz 2015 roku redakcja „Rzeczpospolitej” przyznała marce WINIARY prestiżowy tytuł Najmocniejszej Marki Roku.

Kontakt

Dział Komunikacji i Usług Marketingowych
Olga Ostaszewska
Napisz do mnie

Kontakt

Biuro Prasowe marki WINIARY
Kamila Dębniak
Napisz do mnie

Załączniki

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: