Biuro prasowe

Pyszna NOWOŚĆ! Budynie do ciast i kremów od marki WINIARY :)

Kategorie :  NOWOŚCI , Desery , Desery
    Podziel się na:
Kategorie : NOWOŚCI, Desery, Desery
    Podziel się na: 

Idealnie kremowa konsystencja, wyśmienity smak i za każdym razem doskonały efekt przygotowywanych deserów! Marka Winiary do swojego portfolio wprowadza nowe Budynie stworzone specjalnie do ciast i kremów. Nowość dostępna jest w trzech pysznych smakach – waniliowym, śmietankowym i czekoladowym. Spróbuj koniecznie i przekonaj się, jak łatwo zaskoczysz bliskich pysznymi słodkościami!

  • Budyń do ciast i kremów WANILIOWY SMAK z dodatkiem mielonych lasek wanilii, podkreśli pyszny smak przygotowanych słodkości.
  • Budyń do ciast i kremów ŚMIETANKOWY SMAKidealnie sprawdzi się jako składnik kremów, nadając im odpowiednią, kremową konsystencję. Można używać go także podczas przygotowywania wypieków.
  • Budyń do ciast i kremów CZEKOLADOWY SMAK jego wyjątkowy smak to zasługa dużej zawartości ekstra ciemnego kakao – jest go aż ponad 19%! Dodając go do wypieków i kremów za każdym razem uzyskamy doskonały efekt.
  • Sugerowana cena detaliczna produktu: 1,29 zł

Uwielbiasz zaskakiwać swoich bliskich wyjątkowymi słodkościami? Przy przygotowywaniu wypieków i deserów postaw na doskonały efekt i sięgnij po pyszną nowość od marki WINIARY – Budynie do ciast i kremów. Nowy produkt dostępny jest w trzech lubianych smakach – waniliowym, śmietankowym i czekoladowym. W budyniu o smaku waniliowym znajdziemy mielone laski wanilii, a w czekoladowym extra ciemne kakao. Niezwykła kremowa konsystencja oraz wyśmienity smak sprawiają, że nowe Budynie od marki WINIARY stają się niezastąpione przy przyrządzaniu słodkich deserów. Sprawdź sam!

Budynie do ciast i kremów WINARY to również moc słodkich inspiracji. Na każdym opakowaniu znajdziemy bowiem aż trzy sprawdzone, proste przepisy na tradycyjne budynie, wypieki i kremy budyniowe. Spróbuj ich wszystkich i przekonaj się, że efekt za każdym razem pysznie Cię zaskoczy, a pomysłów z pewnością nie zabraknie.

A może by tak przygotować tartaletki o smaku waniliowym?

Składniki

Ciasto

Mąka pszenna (250g)

Cukier puder (3 łyżki)

Masło (150 g)

Jajko (1 szt.)

Krem

Budyń do ciast i kremów o smaku waniliowym WINIARY (1 opak.)

Mleko (500 ml)

Cukier (5 łyżek)

Mąka pszenna (1 łyżka)

Masło (100 g)

Do przełożenia

Mus jabłkowy (1 słoik)

Sposób przygotowania:

Będziesz potrzebować sześciu foremek o średnicy 10 cm. Do mąki dodajemy zimne masło pokrojone w kostkę, cukier puder i jajko. Zagniatamy do powstania gładkiego ciasta, następnie formujemy kulkę, zawijamy ją w folię i wkładamy do lodówki na 15 minut. Po tym czasie dzielimy ciasto na sześć równych części i wyklejamy ciastem foremki posmarowane masłem. Pieczemy przez 15-20 minut w temperaturze 190°C. Po wystudzeniu wykładamy na spód foremek mus jabłkowy, następnie przygotowujemy krem zgodnie z przepisem z opakowania i wykładamy na tartaletki. Pychota!

Przekonaj się sam jak łatwo przygotujesz ten pyszny deser dla swoich najbliższych.

Po więcej słodkich inspiracji z wykorzystaniem produktów marki WINIARY zapraszamy na www.winiary.pl

WINIARY to marka, która od lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują współczesne panie domu do przygotowywania najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, majonezy, buliony, sosy, Pomysł na…, dania instant, przyprawy, galaretki, kisiele czy budynie – w sumie ponad 230 różnych produktów kulinarnych WINIARY, które pozwalają w szybki i prosty sposób przyrządzić posiłek. Na stronie www.winiary.pl panie domu znajdą przepisy oraz inspiracje kulinarne na każdy dzień. Produkty marki WINIARY rokrocznie zdobywają liczne nagrody przyznawane przez konsumentów i detalistów. W 2011, 2012 oraz 2015 roku redakcja „Rzeczpospolitej” przyznała marce WINIARY prestiżowy tytuł Najmocniejszej Marki Roku.

Kontakt

Dział Komunikacji i Usług Marketingowych
Olga Ostaszewska
Napisz do mnie

Kontakt

Biuro Prasowe marki WINIARY
Kamila Dębniak
Napisz do mnie

Załączniki

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: