Biuro prasowe

Nowy wymiar świątecznych smaków

    Podziel się na:
    Podziel się na: 

Na ten wieczór czekamy przez cały rok. Nic dziwnego - w żadnym innym czasie w naszych domach nie jest tak smacznie i aromatycznie, a ulubione świąteczne dania nie smakują tak dobrze. Dlatego właśnie teraz warto popuścić wodze kulinarnej fantazji i lekko zmodyfikować tradycyjne potrawy – dodając nowe składniki, czy podając je w nieco innej formie. Odkryjcie nasze pomysły na klasykę w zupełnie nowym wydaniu!

Prosty przepis na smaczne Święta

Nie ma udanych Świąt bez towarzystwa najbliższych – rodzina, przyjaciele, wszystkie ważne dla nas osoby w jednym miejscu. Chcąc sprawić, aby ten czas był jeszcze bardziej klimatyczny i radosny – dekorujemy świąteczne drzewka i dbamy, aby każdy opuścił nasz dom zadowolony i… najedzony. Aby w tym roku zaskoczyć najbliższych nowymi smakami, warto zaproponować im ich ulubione świąteczne dania w nieco innej odsłonie. Brzmi smakowicie, prawda? Nie czekaj i już teraz zainspiruj się naszymi pomysłami, a obiecujemy, że Święta będą pyszne jak nigdy dotąd!

Jeśli nie klasyczny barszcz, to co?

Każdy z nas bez wahania wymieni dania, które kojarzą mu się z Bożym Narodzeniem. Jeśli chodzi o zupy, na polskich stołach najczęściej pojawia się barszcz czerwony, ale w niektórych regionach podaje się także zupę grzybową czy wigilijny żur. Zupa, która rozpoczyna wigilijną kolację, w tym roku może smakować nieco inaczej, wystarczy przygotować ją z nowymi składnikami. Klasyczna zupa grzybowa będzie smakować pysznie podana pod ziemniaczaną pierzynką, a smak wigilijnego żurku podkreśli wędzony łosoś. O idealny kolor, aromat i odpowiednie doprawienie tradycyjnego wigilijnego barszczu zadba Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY. Tę klasyczną zupę możemy wzbogacić samodzielnie przygotowanymi makowymi kluskami. Jedno jest pewne – będzie pysznie!

Przystawki na stół!

Jarzynowa sałatka, karp w galarecie, śledzie na tysiąc sposobów… Obowiązkowym punktem świątecznego menu są także zimne i ciepłe przystawki. Każdy z nas w zeszycie z przepisami ma swoje ulubione pozycje, które co roku goszczą na wigilijnym stole. Wystarczy pomysł, kilka dodatków, aby podać je w zupełnie nowej odsłonie. Nie bój się puścić wodze kulinarnej fantazji. Dla inspiracji proponujemy sałatkę jarzynową w formie tortu lub babeczek z ciasta francuskiego. Pyszny smak tradycyjnej sałatki, a także innych przekąsek gwarantuje Majonez Dekoracyjny WINIARY, który dzięki swojej kremowej konsystencji i doskonałej jakości od lat króluje na polskich stołach. Możemy wykorzystać go także do dekoracji innych świątecznych dań. Inspiracji z pewnością nie zabraknie!

Ryba w roli głównej

Ryby na świątecznym stole pojawiają się w wielu odsłonach - smażone, pieczone, po grecku, w galarecie, czy w sałatce. Zgodnie z polską tradycją na wigilijnej kolacji powinien pojawić się karp, coraz częściej sięgamy jednak także po inne gatunki ryb. Pyszną alternatywą dla tradycyjnych przepisów będzie ryba przygotowana w piekarniku. Jej delikatny smak idealnie podkreśli WINIARY POMYSŁ NA… rybę w sosie śmietanowo-koperkowym. Danie udaje się doskonale zarówno z ryby świeżej, jak i mrożonej. To co, do dzieła?

Po pomysłowe przepisy na wyjątkowe, świąteczne potrawy zapraszamy na www.winiary.pl

WINIARY to marka, która od lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej produkty inspirują współczesne panie domu do przygotowywania najsmaczniejszych potraw dla całej rodziny. Zupy, majonezy, buliony, sosy, Pomysł na…, dania instant, przyprawy, galaretki, kisiele czy budynie – w sumie ponad 230 różnych produktów kulinarnych WINIARY, które pozwalają w szybki i prosty sposób przyrządzić posiłek. Na stronie www.winiary.pl panie domu znajdą przepisy oraz inspiracje kulinarne na każdy dzień. Produkty marki WINIARY rokrocznie zdobywają liczne nagrody przyznawane przez konsumentów i detalistów. W 2011, 2012 oraz 2015 roku redakcja „Rzeczpospolitej” przyznała marce WINIARY prestiżowy tytuł Najmocniejszej Marki Roku.

 

Załączniki

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: